פריט ייחודי ומקודש, קטע מתוך "חזון יחזקאל" – חיבורו המונומנטלי של הגאון הצדיק רבי יחזקאל אברמסקי זצוק"ל ראב"ד לונדון ומראשי מועצת גדולי התורה.

בדף אשר לפנינו, ערך רבינו זצ"ל קטע מתוך חיבורו חזון יחזקאל, ואחרי זה העביר קו על הדברים כסימן למחיקה, ואכן חידו"ת אלו לא נדפסו בספרו חזון יחזקאל.

זכה רבינו להיות מרא דשמעתא של התוספתא, וספרו חזון יחזקאל היה לספר יסוד בלימוד התוספתא, והינו מצוטט במאות ספרים בני דורינו.

שישים שנה עמל רבינו על פרושו, בימי מנוחה ושלווה כבימי צר ומצוק, כפי אשר כותב רבינו בהקדמתו ל'חזון יחזקאל' על זרעים – "התעוררתי זה כביר לתת דרך סלולה בים התלמוד של התוספתא ושמתי כל מעייני בה… ולא פסקתי מלעמול ולעיין בה אפילו בימים שלא היה בהם חפץ בהיותי נאנח תחת עול הפגעים… בשנות הרעש של המלחמה העולמית… זמירות היו לי חוקיך בבית מגורי, כלומר אפילו כאשר שרר בירכתי ביתי מגור ופחד האויב… היה לי העיון בתוספתא לזמירות…"

15.5 ס"מ.

הגאון הרב יחזקאל אברמסקי נולד בשנת תרמ"ו במחוז הורודנא בליטא. למד בישיבת נובהרדוק, והוסמך לרבנות בידי הגאון ר' יחיאל מיכל עפשטיין בעל 'ערוך השולחן'. לאחר מכן למד בישיבת טלז ונודע כ"העילוי ממאסט". בווילנה למד בישיבת רמיילס וב"קיבוץ" של הגאון ר' חיים עוזר גראדז'ינסקי. נשא את בת ר' ישראל יהונתן ירושלימסקי, חתנו של הרידב"ז. כיהן כרבן של סלוצק, סמאליאן וסמולביצ'י.

בשנת תרפ"ט הוזמן לכהן כרבה של פתח תקווה, אך שלטונות ברית המועצות סירבו לתת לו לצאת משם. הוא נאסר והואשם ב"פעילות אנטי-סובייטית", בגלל רצונו לעלות לארץ ישראל ונידון לחמש שנות עבודת פרך ונשלח לחצי שנה למחנה בסיביר. הודות למאמצים של רבים, בהם הרב חיים עוזר גרודזנסקי, הרב אברהם יצחק הכהן קוק, החפץ חיים ואף חיים נחמן ביאליק – שוחרר לאחר כשנה, בתנאי שיעזוב את ברית המועצות לצמיתות. הוא נהג לספר שמילדותו היה רגיש מאוד להצטננות ולמרות שהיה לובש שכבות רבות של בגדים היה מצטנן מכל משב רוח, ואילו בסיביר בקור הנוראי שהה כשרק חולצתו לעורו ומעולם לא הצטנן שם – מכך לימד מוסר השכל שכאשר אין לאדם דרך השתדלות על פי הטבע, הרי הוא מוגן מן השמים.
לאחר יציאתו מברית המועצות בשנת תרצ"ב, השתקע בלונדון, והתמנה לרבה של קהילת 'מחזיקי הדת'. בשנת תרצ"ג נתמנה כדיין בבית הדין הרבני, ובשנת תרצ"ה כראש בית הדין של העיר.

בשנת תשי"א עלה עם משפחתו לארץ ישראל והתיישב בשכונת בית וגן בירושלים. היה ראש ישיבת סלבודקה בבני ברק, והיה אחד מראשי "ועד הישיבות". נפטר בכ"ד אלול תשל"ו. מסר את נפשו למען מפעלו הגדול, חיבור הפירוש לתוספתא, "חזון יחזקאל". מלבד חיבור זה נדפסו עוד הרבה ספרים של מאמריו וחידושיו.

Share this lot:

פריט #468

חידושי תורה בעצם כתב יד קודשו של הגאון הצדיק רבי יחזקאל אברמסקי, ראש ישיבת סלבודקא וממנהיגי היהדות בדור האחרון. לא נדפס.

מחיר פתיחה: $80

מע"מ: על מלוא המחיר והעמלה

Offcanvas right