קונטרס "חובת התלמידים" ספר מוסר ותיקון המידות, הכולל שלושה עשר פרקים ומתייחד בסגנונו האישי כשפונה האדמו"ר בלשון נוכח ומדבר אל לבו של התלמיד להתמיד בלימוד ובתפילה מתוך הדגשת ערכו ורוממותו. דרישתו מהתלמיד איננה לפעול כמבוגר אלא ליצור מודעות למעשים ונטילת אחריות. הספר עשה רושם רב בעת יציאתו וזוכה עד היום לפופולריות רבה, נדפס עד היום בעשרות ואולי מאות מהדורות ונלמד בתלמודי תורה וישיבות.
ווארשא, תרצ"ב, מהדורה ראשונה.
סטפנסקי ספרי יסוד 480.
הרה"ק ר' קלונימוס קלמיש שפירא נולד בשנת תרמ"ט לאביו הרה"ק ר' אלימלך מגראדז'יסק. נשא את בת הרה"ק ר' ירחמיאל משה מקאז'ניץ. בשנת תרס"ט החל לכהן באדמו"רות בעיר פיאסצנא הסמוכה לווארשא. בשנת תרע"ג הוכתר גם לכהן ברבנות העיר. בשנת תרפ"ג ייסד את ישיבת "דעת משה" בווארשא, ושימש בה כראש ישיבה.
במקביל לרבנות פיאסצנא. בישיבתו התגלה כמחנך משכמו ולמעלה, השקיע את כל כוחותיו, והתמסר לכל אחד מתלמידיו באופו אישי. בשנות מלחמת העולם השנייה, התגלו כוחותיו המיוחדים, בחיזוק הלבבות השבורים. דרשותיו שנאמרו בתוך הגטו בווארשא מדי שבת בעת רעווא דרעווין, בשנות ת"ש – תש"ב. נדפסו בספר בשם "אש קודש". בספרו זה מתוארים בצורה נוגעת ללב, עומק הייסורים הנפשיים שעברו יהודים מאמינים כמוהו בתקופה של הסתר פנים כמו בשואה.
עם פרוץ המלחמה נשאר עם צאן מרעיתו בווארשא וסירב לכל הניסיונות להבריחו מחוץ לשליטת הגרמנים. בגטו פעל רבות למען חיזוק לבבות ישראל. כמו כן הקים רשת של בתי תמחוי ומפעלות צדקה.
האדמו"ר נרצח ע"י הנאצים באכזריות יחד עם שאר יהודי המחנה הריכוז טרווניקי, ליד לובלין. ביום ד' תש"ד. הי"ד.
כן התפרסמו ספריו הנודעים: "חובת התלמידים", "הכשרת האברכים", "מבוא שערים", "דרך המלך", ויומנו האישי "צו וזירוז".
מצב טוב מאוד, כריכה מאוחרת.
Share this lot: