ששה סדרי משנה, עם פירושי רבי עובדיה מברטנורה ו"תוספות יום טוב", ועם הפירושים מעשה אורג, פני זקן ועצי עדן, מאת האדמו"ר המקובל רבי יצחק אייזיק יהודה יחיאל ספרין אב"ד זידיטשוב וקומרנא.
למברג (לבוב), תרכ"ב. מהדורה ראשונה. הוצאה שניה של המהדורה. דף השער של סדר נזיקין נדפס בהדפסה מיוחדת, כשהמילים "משניות – סדר נזיקין", וכן הכותר באותיות לטיניות – נדפסו בגוני הזהב והנחושת.
האדמו"ר מקומרנא חיבר שלושה פירושים על המשניות, הכוללים ביאורים ורמזים למשנה ולהלכותיה על פי סודות הקבלה: פירוש "עצי עדן" המקיף כמעט את כל ששת סדרי המשנה (מסתיים באמצע מסכת "אהלות") וכולל תמצות מקוצר של מפרשי המשנה (מחולק לשני ביאורים: "עץ החיים", ו"עץ הדעת" בסוף המסכת על פי תורת הסוד); ושני פירושים נוספים לסדרי זרעים וטהרות – פירוש "מעשה ארג" על התלמוד ירושלמי והתוספתא הקשורים במשנה, ופירוש "פני זקן" שבו מופיעות המסקנות ההלכתיות של המשנה על פי דעת הרמב"ם.
הקדמות המחבר נדפסו בראש חלק א' (זרעים) ובראש חלק ו' (טהרות). בסיום ההקדמה לסדר טהרות כותב המחבר: "ואעתיק דברי התוספתא… ואבאר אותה על מוסדי רבינו [הרמב"ם] בשם מעשה אורג ובשם פני זקן, ואחר כך אבאר המשנה על דרך רבינו ועל יסודי ספרים מהגאון מוהרא"וו [ר' אליהו ווילנר – הגר"א מווילנא] זצ"ל… והתוספתא סדרתי ע"פ סדר הגאון מוהרא"ו זצ"ל שעשה אותה סלת נקיה, אלא במקומות מועטים ש[ה]עמדתי גירסא שלנו, שהחזיקו בה רבינו והראב"ד והרא"ש, ונתווכחתי עמו בויכוח אהבה" (המחבר מתייחס לספר "טהרת הקודש", זאלקווא תקס"ד, שבו נדפסו פירושיו והגהותיו של הגאון מווילנא על התוספתא סדר טהרות).
ששה כרכים. זרעים: [5], צז, כו, צד, [1] דף.
מועד: [1], נט, סא-קמב, [1] דף.
נשים: [1], קכט, [1] דף.
נזיקין: [1], ד, ז-יד, יז-קפד דף. דף קעא מופיע פעמיים בשינויים קלים.
קדשים: [1], צד, מג דף.
טהרות: [1], רצה דף. חסר דף אחרון. דפים קיז-קיח מופיעים פעמיים.
17-18.5 ס"מ. מצב משתנה בין הכרכים. כרך ראשון במצב טוב, יתר הכרכים במצב בינוני עד בינוני-טוב. כתמים, בהם כתמי רטיבות. עקבות רטיבות עם סימני עובש במספר מקומות. בלאי בכרך השני. קרעים, בהם קרעים חסרים עם פגיעות בטקסט (כולל קרעים בדפי השער של סדר קדשים וטהרות, עם פגיעות במסגרת השער, וקרעים גדולים בדפים האחרונים של סדר קדשים), משוקמים בחלקם בהדבקות נייר ונייר-דבק. בחלק מהכרכים סימני עש עם פגיעות בטקסט. חותמות. חיתוך דפים על גבול הטקסט במספר מקומות. כריכות חדשות.
המהדורה הראשונה הופיעה בשתי הוצאות, עם הבדלים קלים ביניהן. הוצאה ראשונה נדפסה בשנת תרכ"א, ובדפי השער שלה מופיע סמל המדפיסים. הוצאה שניה הופיעה בשנת תרכ"ב, והורכבה מטפסים שנדפסו בהוצאה הראשונה, עם דפי שער חדשים, בהם לא מופיע סמל המדפיסים.
המחבר, האדמו"ר המקובל האלוקי רבי יצחק אייזיק יהודה יחיאל ספרין (תקס"ו-תרל"ד) אב"ד זידיטשוב וקומרנא, מגדולי מעתיקי השמועה של תורת הבעש"ט. בן-אחיו ותלמידו המובהק של "שר בית הזהר" האדמו"ר רבי צבי הירש מזידיטשוב. חביב היה על גדולי החסידות: החוזה מלובלין (שהיה אף שדכנו), ה"אוהב ישראל" מאפטא, רבי משה צבי מסווראן, דודו רבי משה מסמבור, רבי ישראל מרוז'ין ועוד. מחבר ספרי חסידות וקבלה רבים, ובהם גם הפירוש "היכל הברכה" על חמשה חומשי תורה, על פי סודות האר"י והבעש"ט. חומשי "היכל הברכה" הנם מספרי היסוד של ההגות החסידית ותורת הקבלה. חביבות מיוחדת הייתה לחיבוריו אצל אדמו"רים מכל החוגים (בית זידיטשוב, ה"דברי חיים" וצאצאיו, ה"צמח צדק" מליובאוויטש ועוד) ששיבחו את מעלת וקדושת דברי הסוד שבפירושיו.
Share this lot: