על קלף.
חתום ע"י חמשה רבנים חשובים.
הגאון רבי משה זבולון מרגליות אב"ד ניו יורק (תרי"א-תרצ"ב) מזקני רבני אמריקה, וראש אגודת הרבנים דאמריקה, נסמך להוראה מהגאון בעל 'עונג יום טוב', כהן ברבנות בפולין ומשנת תרמ"ט בארה"ב, תחילה בבוסטון, ולאחר מכן כרבה של עדת ישורון בניו יורק.
הגאון רבי דב אריה הכהן ב"ר אברהם הכהן לוינטל (תרכ"ד- תשי"ג) אב"ד פילדלפיה ונשיא אגודת הרבנים דארצות הברית וקנדה.
נולד בסרדניק שבליטא. אביו רבי אברהם הכהן היה אב"ד צייקישוק שבפלך קובנה וחתנו של רבי חיים ליבשיץ. נסמך לרבנות בידי רבי יצחק אלחנן ספקטור מקובנה ורבי שמואל מוהליבר מביאליסטוק.
בשנת תרנ"א היגר לארצות הברית כדי למלא את מקום חותנו, רבי אליעזר קליינברג, ברבנות בפילדלפיה. הוא כיהן כ"רב הכולל" בפילדלפיה מטעם הקהילות "בני אברהם", "בני ראובן", "פועלי צדק", "שערי צדק", "תפארת ישראל" ו"ארח חיים". וכסגן יו"ר הסתדרות ציוני אמריקה.
הגאון רבי הלל הכהן קליין (תר"ח-תרפ"ו), תלמיד מרן הכתב סופר, מחשובי רבני ארה"ב ויד ימינו של הרב הכולל רבי יעקב יוסף זצ"ל לעזור לבני ישיבות הונגריה. כמו"כ רבי הלל קליין היה המייסד של המשרד של כולל שומרי החומות בארה"ב וידיו רב לו בצדקה וחסד.
הרב דוב רעוועל (תרמ"ו-תש"א) היה רב וראש ישיבה אמריקאי ממוצא ליטאי. נשיאה הראשון ומעצב דמותה של ישיבת רבינו יצחק אלחנן בניו יורק ובהמשך ישיבה יוניברסיטי, בראשית המאה ה-20.
נולד בפרינאי הסמוכה לקובנה לרב נחום שרגא רעוועל שכיהן כרב בכמה קהילות בליטא, והיה ממקורביו של רבה של קובנה, רבי יצחק אלחנן ספקטור. בילדותו למד עם אביו עד פטירת האב בהיותו בן 12 שנים. אחרי פטירת אביו למד תקופה קצרה בישיבת טלז, אצל רבי יוסף לייב בלוך ורבי יצחק בלזר, עד עלייתו של האחרון לארץ ישראל.
בשנת תרס"ו היגר לארצות הברית .בשנת תרע"ה נקרא לעמוד בראש ישיבת רבינו יצחק אלחנן שהייתה אז בשנותיה הראשונות, עם כניסתו לתפקיד הכניס לתוכנית הלימודים בישיבה השכלה כללית, באמצעות בית ספר תיכוני שסונף לישיבה, לראשונה בישיבות ארצות הברית. ובתרפ"א צירף לישיבה את בית המדרש למורים של המזרחי. המניע לפעולות אלו הייתה הנחתו שהעדר האפשרות להשכלה כזו, היה הגורם לאי-המראתו של המוסד בשנותיו הראשונות.
במקביל פעל לחזק את הצד התורני של המוסד, לשם כך חיפש רבנים ידועים מקרב הר"מים בישיבות ליטא ולהביאם לארצות הברית כדי שירצו בישיבתו. ראשון להם היה רבי שלמה פוליצ'ק "העילוי ממייצ'ט", שהרצה בישיבה בין השנים תר"פ-תרפ"ח. לאחר פטירתו תרפ"ח, הביא הרב רעוועל במקומו גאון ליטאי מפורסם לא פחות, הרב משה סולובייצ'יק, בנו של סמל הלמדנות הליטאית החדשה, רבי חיים מבריסק. באופן עקבי, דאג שרבנים נודעים שהזדמנו מסיבות שונות לניו יורק, ישתתפו כמרצים-אורחים בתוכנית הלימודים של הישיבה, דבר שתרם לפרסומה. אחד מהם, רבי שמעון שקופ, הרצה בישיבה במשך שנה שלמה.
הרב רעוועל היה פעיל בחיים הציבוריים של יהדות ארצות הברית אף מחוץ לכותלי ישיבתו, והיה דמות מוכרת ומשפיעה גם בסצנה הספרותית-תורנית. הוא היה מראשי אגודת הרבנים, ממייסדי ארגון "עזרת תורה", וחבר בהסתדרות המזרחי.הוא פרסם עשרות מאמרים בכתבי העת התורניים האמריקאיים, והיה מעורכי האנציקלופדיה "אוצר ישראל", בה כתב עשרות ערכים.
הרב בנימין אראנאוויץ נולד בווארזאן, ליטא בשנת תרכ"ד. למד בישיבות טעלז וואלאזין. היגר לארה"ב בשנת תרס"ו ונתקבל שם לרב בלאוועל, מאסס.
בשנת תר"ע נתקבל כראש ישיבה בישיבת רבינו יצחק אלחנן שם הרביץ תורה עד לפטירתו בשנת תש"ה.
גודל: 32X 25.5 ס"מ.
Share this lot:
פריט #113