דף בכתב-יד, מתוך ספר פרי עץ חיים למהרח"ו, שנכתב בשנת תרצ"ג ע"י המקובל הקדוש רבי ישראל אבוחצירא ה"בבא סאלי", בעצם כתב-יד קדשו.
מצורפים שני מכתבי אישור למקוריותו של כתב-היד. המכתב האחד מאת בנו רבי ברוך אבוחצירא (ה"באבא ברוך"), המעיד שהחיבור הועתק בעצם כתב-יד אביו הקדוש "והיה שמור עמו והיה קורא בו לעתים קרובות, בעיקר בשבתות".
באישור השני מאת המומחה ר' יוסף אביב"י מתואר כתב-היד כולו. הוא מעתיק את הקולופון בחתימתו של הבבא-סאלי המופיע בדף האחרון (שאינו לפנינו), בו כותב הבבא-סאלי ומעיד כי העתיק בעצמו את "הספר הקדוש הזה" בשנת תרצ"ג. הרב אביב"י מציין כי סגנון הכתב משתנה לאורך כתב-היד והשינויים הנ"ל אופיינים לכתיבותיו המקוריות של ה"באבא סאלי".
זכות גדולה להחזיק בבית כתב יד קודשו של הצדיק. 44 שורות בכתי"ק.
[1] דף. כתוב משני הצדדים, בכתיבת רש"י מערבית. 20.6 ס"מ. מצב טוב. נתון בככריכת עור מהודרת.
האדמו"ר הקדוש רבי ישראל אבוחצירא – ה"בבא סאלי" (תר"ן-תשמ"ד 1889-1984), בן רבי מסעוד רבה של תאפיללת (מרוקו), בנו של האדמו"ר רבי יעקב אבוחצירא. גאון מופלג בנגלה ובנסתר, קדוש וטהור מנעוריו, גדול מקובלי הדורות האחרונים. הוציא לאור מכתבי זקנו רבי יעקב. כיהן כרב ראשי של ארפוד וסביבותיה, וכבר בגיל צעיר נתגלו בו סגולות מרפא וסיפורי נפלאות רבים נקשרו בשמו. בשנת תש"י עלה לירושלים, ובשנת תשי"ז חזר למרוקו.
בשנת תשכ"ד שב לארץ ישראל וקבע מושבו בעיירה נתיבות. שם התפרסם כקדוש עליון, וחולל מופתים וניסים כאחד מן הקדמונים. מברכותיו לא נפל דבר והיו מתקיימות כלשונן. הוא היה מקובל על כל העדות והחוגים, אשכנזים וספרדים, וכולם העריצו אותו. מאות ואלפים הגיעו להתברך מפיו ולהיוושע, ביניהם היו גדולי הרבנים והאדמורי"ם ששיחרו לפתחו. בניו ונכדיו הם האדמו"רים המפורסמים לבית אבוחצירא.
Share this lot: